Risikostufe für unsere Schule: Stufe 3

Betrieb mit erhöhten Schutzmaßnahmen

Schülerinnen und Schüler

• Impfnachweis, Genesungsnachweis, Nachweis über neutralisierende Antikörper, Absonderungsbescheid; ohne diesen Nachweis dreimal wöchentlich Test (einmal anterio-nasaler Antigen-Schnelltest, zweimal PCR-Test). Schüler/innen der Volksschule, Mittelschule, Sonderschulen, sowie 5. bis 8. Schulstufe AHS tragen den MNS gem. § 26(2) im Schulgebäude nur außerhalb der Klassen- und Gruppenräume. Schüler/innen ab der 9. Schulstufe, tragen den MNS im gesamten Schulgebäude.

Lehrpersonen

• Impfnachweis, Genesungsnachweis, Nachweis über neutralisierende Antikörper, Absonderungsbescheid; Personen ohne diesen Nachweis haben daher zu jeder Zeit nachzuweisen, dass ein gültiges negatives Testergebnis vorliegt (mind. zweimal pro Woche interner oder externer PCR-Test). Für Lehr- und Verwaltungspersonal stehen die PCR-Tests der Schule zur Verfügung. Lehr- und Verwaltungspersonalträgt den MNS im gesamten Schulgebäude, ab der 9 Schulstufe auch in Klassen- und Gruppenräumen.

Delovanje s povečanimi zaščitnimi ukrepi

Učenke in učenci

• Potrdilo o cepljenju, potrdilo o okrevanju, potrdilo o nevtralizirajočih protitelesih, obvestilo o izločitvi; necepljene osebe bodo testirane trikrat na teden (en hitri test anterio-nosnega antigena, dva testa PCR). Učenci osnovnih šol, srednjih šol, posebnih šol in AHS od 5. do 8. razreda nosijo zaščito za usta in nos (ZUN) v skladu s členom 26 (2) v šolski zgradbi samo zunaj učilnic in skupinskih prostorov. Učenci od 9. razreda naprej nosijo zaščito za usta in nos (ZUN) v celotnem šolskem poslopju.

Učiteljice in učitelji

• Potrdilo o cepljenju, potrdilo o okrevanju, potrdilo o nevtralizirajočih protitelesih, obvestilo o izločitvi; necepljene osebe morajo ves čas dokazovati, da je prisoten veljaven negativen rezultat testa (vsaj dvakrat na teden notranji ali zunanji test PCR). Za učno in administrativno osebje so na razpolago PCR-testi šole. Učno in administrativno osebje nosi zaščito za usta in nos (ZUN) v celotnem šolskem poslopju, od 9. šolske stopnje naprej tudi v učilnih in skupinskih prostorih.

Keine allgemeinen Mitteilungen.

Für spezielle Mitteilungen bitte PIN eingeben!